Lukk meny

Inspirasjon

Interiørmagasiner skaper drømmer og utløser behov. Det er lov å la seg inspirere, men gjør dine valg i overensstemmelse med egne behov og egne forutsetninger. Skap et stilfullt hjem basert på dine verdier. Veien er kortere enn du tror.

Råd og tips

MONTERING AV LISTVERK - GENERELLE MOMENTER
Ved listing av nye rom er det naturlig å starte med tak, deretter dører og vinduer, for så å avslutte med gulv. Generelt ved listing anbefales å benytte en elektrisk kapp- og gjæringssag, da dette gir pene og presise snitt. Alle skjøter bør limes. Spikre 3-4 cm fra enden, deretter med mellomrom på 40-60 cm. Dor spikeren ca. 1 mm ned i lista. Vær nøyaktig!

MONTERING AV TAKLISTER
Listene gjæres i 45° i hjørnene, og kan om mulig spikres i himlingen. Hulkil kan benyttes som en taklist og hjørnelist. De små hulkilene blir ofte benyttet som avslutning til innvendige hjørner.

MONTERING AV LISTER RUNDT DØRER OG VINDUER
Listene monteres ca. 5 mm inn på dør-/vinduskarm, og gjæres 45° i hjørnene. Bruk utforing i kombinasjon med en karmlist til å lage en pen og harmonisk avslutning i overgangen mellom dør/vegg og vindu/vegg.

MONTERING AV GULVLISTER
Gulvlister monteres etter at dørlist er montert, og avsluttes mot denne. Listene gjæres i 45° i hjørnene. For å unngå endeved i avslutninger, kan det tilpasses en kile på 45° som limes på i enden. Ved montering av eikelister anbefales forboring for å unngå at listen sprekker.

FORENKLET GJÆRING - BRUK AV KLOSSER
For glatt listverk uten profiler kan alternativt benyttes forenklet gjæring. Listene kappes rett, og monteres i 90° vinkel mot hverandre. For profilert listverk kan det benyttes hjørneklosser. Ensartede klosser tilpasses, og listene avsluttes i rett vinkel mot klossene i hjørnene.

OVERFLATEBEHANDLET LISTVERK
Montering av overflatebehandlet listverk utføres på samme måte som ubehandlet. Til sparkling av spikerhull benyttes gjerne akrylmasse.